Vi är personerna bakom KRAN Vinhandel.

Fredrik Lundberg, Niklas Ödman & Oskar Skoog; Tre familjefäder som även kan titulera sig sommelierer, restauratörer och vinimportörer.

Vi roas av unika människor, resor och inte minst vinet och allt skoj det för med sig.

Fredrik är delägare och medgrundare till Restaurang Babette i Stockholm. Niklas är wine director på Ett Hem i Stockholm och Oskar driver till vardags Skoogs Vinhandel.

Vad gjorde vi innan KRAN Vinhandel?

Vi har verkat inom restaurangbranschen i 20+ år och under den tiden hunnit med allt från cafébiträde till finkrogen. Vi lärde känna varandra för 18 år sedan genom studier vid Grythyttans Restauranghögskola samt genom arbete på Restaurang Esperanto i Stockholm. Sedan dess har vi utvecklats på olika håll men alltid behållit kontakten och rivit av ett bättre gäng resor till världens olika vinområden.

Därför startade vi KRAN Vinhandel

Under våra år i restaurangbranschen och inte minst genom de resor vi gjort så har vi insett att där finns flertalet fantastiska vinproducenter som fortfarande inte har någon representation i Sverige och det ska KRAN Vinhandel ändra på.

Våra ambitioner med KRAN Vinhandel

Vi vill förse Sveriges restauranger med de viner vi själva uppskattar att dricka. Samtliga ifrån producenter vilka vi byggt upp en personlig relation till under våra år branschen men även ifrån små uppstickande producenter som vi nyligen blivit varse om. Vårt fokus är restaurangmarknaden men vinerna vi representerar kommer i viss mån finnas tillgängliga via Systembolaget privatimport och stundtals via tillfälliga lanseringar.