KRAN #26 – Bourgogne, Maison Janots & Bos – SLUTSÅLD

Sommaren 2021 skulle visa sig betydligt mer givande än vad vi ens kunde drömma om och det tack vare en liten tripp till vårt älskade Bourgogne. Den mytomspunna vinregionen vilken vi årligen besökt sedan 2006, samma år som den aktuella KRAN:en lanserade sitt första vin.

Och vad passar då ett 15-årsjubiléum bättre än att få lägga vantarna på ett par för Sverige helt nya producenter där Maison Janots & Bos är först ut. En producent som för den inbitne Bourgognefantasten bör vara bekant men som för gemene man högst troligt flugit under radarn.

Att hitta nytt vin i Bourgogne är inte omöjligt men det har en förmåga att ruinera dig och därmed känns det förjävla skoj att damma hem vin som både är redo för konsumtion och likaså är ekonomiskt försvarbart.

Maison Janots & Bos huserar i byn Meursault, en by och kommun som knappast behöver en tydligare presentation då vinerna härifrån har trollbundit törstiga filurer sedan Dackefejden. Att vinmakaren på Janots & Bos – Thierry Janots – varit ansvarig vinmakare på Domaine des Comtes Lafon de senaste 20 åren gör inte saken sämre. Vi snackar klassiska viner av bästa snitt med karaktär och finess som personifierar det Bourgogne som gör oss knäsvaga. Med andra ord, världens bästa vuxenjuice!